Imprimă această pagină

O săptămână globală de acțiune pentru a solicita o întreținere!

Gospodăriile hoteliere și sindicatele lor vor lua măsuri în întreaga lume în săptămâna 8-14 octombrie 2018.

În acest an, sindicatele se vor concentra pe necesitatea unor măsuri negociate pentru a combate hărțuirea sexuală obișnuită, care amenință siguranța și bunăstarea bărbaților din întreaga lume.

Conduita de IUF, această săptămână globală de acțiune reprezintă un important pas important în eforturile IUF de a susține lupta gospodăriilor de hotel și de a exercita presiuni asupra industriei hoteliere globale pentru a trata lucrătorii hotelului cu respect și demnitate.

Angajatorii au responsabilitatea de a se asigura că lucrătorii au condiții de muncă sigure și decente. Prin urmare, gospodăriile hoteliere ar trebui să aibă dreptul la dreptul de a forma sau de a se alătura unei uniuni și a negocierilor colective.

Săptămâna aceasta, IUF va prezenta o solidaritate deosebită și un sprijin pentru toți angajații din domeniul hotelier din cadrul hotelului Marriott, cel mai mare grup hotelier din lume și un setter standard pentru industrie. În Statele Unite, negocierile îndelungate nu au reușit să satisfacă cerințele Uniunii pentru un acord care să aducă un salariu în viață, securitatea locului de muncă și o protecție sporită împotriva hărțuirii sexuale care afectează lucrătorii din domeniul ospitalității.

IUF a lansat un nou site - workersfmarriott.org - pentru a monitoriza respectarea de către Marriott a standardelor internaționale privind drepturile omului pe parcursul operațiunilor lor, inclusiv dreptul fundamental al tuturor angajaților de la hotelurile Marriott de a se alătura sau de a forma o uniune și de a negocia în mod colectiv termenii și condițiile ocuparea forței de muncă.

EFFAT a adresat o scrisoare directorului executiv al Marriott, Arne Sorensen, exprimându-și îngrijorarea cu privire la situația relațiilor de muncă de la Marriott în multe țări, sugerând că numai printr-un dialog mai pozitiv găsiți soluții pozitive și încurajând compania să se mute în această direcție.

Veniți și vă alăturați săptămânii globale de acțiune pe 8-14 octombrie 2018 folosind:
#MakeMyWorkplaceSafe #WorkersOfMarriott #MeTooMarriott #StopGBVAtWork #FairHouskeeping

Login pentru a posta comentarii