McAvoidin'it: Comisarul european Vestager spune că practicile fiscale ale McDonald's sunt legale, dar nedrepte

Coaliția sindicatelor și grupul împotriva sărăciei solicită Uniunii Europene și statelor sale membre să consolideze instrumentele juridice împotriva evitării impozitului pe profit.

Miercuri, 19 septembrie 2018, Comisia Europeană a anunțat că acordul dintre McDonald's și Luxemburg, care a permis companiei de fast-food să plătească aproape nicio taxă pentru redevențele sale europene atât în ​​UE, cât și în SUA, nu a încălcat legile UE.

Când a dezvăluit decizia la începutul acestei săptămâni, comisarul UE pentru concurență, Margrethe Vestager, a subliniat totuși că "Bineînțeles, McDonald's nu a plătit niciun fel de impozite pe aceste profituri - și nu ar trebui să fie din punct de vedere fiscal echitabil. “

În urma anunțului comisarului, o Coaliție a sindicatelor europene și americane reprezentând 15 milioane de lucrători la nivel global, alăturată grupului britanic de luptă împotriva sărăciei, Războiul împotriva Vântului, îndeamnă Uniunea Europeană și statele membre să își reformeze regulamentul privind impozitul pe profit pentru a se asigura că multinaționalele, cum ar fi McDonald's, își plătesc partea lor echitabilă din impozit.

Structura fiscală a societății McDonald ar putea fi în continuare investigată de autoritățile fiscale naționale și abordată acolo unde este posibil de instrumente de evaziune fiscală, cum ar fi Regulile generale de combatere a abuzurilor (GAAR). Estimarea impozitelor pe care autoritățile naționale le-ar putea recupera de la McDonald's dacă aplică GAAR a fost estimată la 1,5 miliarde de euro pentru perioada 2009-2015, potrivit unui raport al Coaliției din 2016 .

Login pentru a posta comentarii
Go to top