CEFS și EFFAT vorbește: nici un răspuns la un declin de piață neîncetat

În cadrul ședinței plenare din cadrul reuniunii plenare a sectorului UE privind sectorul zahărului, reprezentanții Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală din Comisia Europeană nu au oferit din nou răspunsuri la cea mai presantă întrebare cu care se confruntă vreodată sectorul zahărului din UE: cum să arestați actualul , fără precedent și declin de piață prelungit?
Peste trei luni de la ultima noastră declarație, nu s-au făcut pași pentru stabilizarea pieței UE a zahărului.
Această inacțiune se confruntă cu o criză care s-a înrăutățit și mai mult: prețurile UE pentru zahăr alb se situează la nivelul de 320 EUR / tonă în medie pentru luna noiembrie 2018, neschimbat față de luna octombrie. Acest lucru este insuficient pentru acoperirea costurilor celor mai eficienți producători din UE.
Singurii beneficiari ai acestei scăderi a prețurilor au fost utilizatorii de zahăr care au beneficiat de un transfer de cel puțin două miliarde de euro (și de numărare) începând cu 1 octombrie 2017, plătiți de producătorii de zahăr din sfeclă din UE și producătorii de sfeclă de zahăr.
Sucursalele de zahăr din zahăr, care concentrează ocuparea forței de muncă calificate, remunerative, sunt adesea inima comunităților rurale unde se află. Și ele generează multiplicatori economici importanți: sprijinirea fermierilor de sfeclă de zahăr; procesatori secundari, cu zahăr de înaltă calitate și durabil; industria chimică și a fermentației, cu bioetanol și melasă; și agricultura pastorală, cu hrană nutritivă hrană din pulpa de sfeclă. Nu este o exagerare să spunem că închiderea unei singure astfel de fabrici poate distruge averile unei întregi comunități. Și asta într-un moment în care deșertificarea rurală nu arată nici un semn de a renunța.
EFFAT, reprezentând angajații din sectorul zahărului din UE și CEFS, reprezentând producătorii de zahăr din UE, invită Comisia Europeană să implementeze urgent măsurile de piață. Întâlnirea la nivel înalt privind sectorul zahărului - care sa întâlnit prima dată ieri - trebuie să ofere soluții concrete pentru sustenabilitatea pe termen lung a sectorului. Solicităm ferm în această privință ca atât EFFAT cât și CEFS să fie admiși la următoarea reuniune din 19 martie 2019.

Login pentru a posta comentarii
Go to top