ETUF-urile își unesc forțele pentru a facilita integrarea lucrătorilor mai tineri

Într-o lume în care piața muncii se află în continuă evoluție și în care tinerii lucrători se confruntă din ce în ce mai mult cu precaritatea, dacă nu cu șomajul, renovarea sindicatelor este imperativă pentru a răspunde și pentru a putea răspunde în mod adecvat noilor provocări viitoare. Această renovare trece prin întinerirea structurilor și strategiilor sindicatelor.
Această condiție este comună tuturor sectoarelor din toate țările europene. Ținând cont de particularitățile din diferitele țări, este totuși posibil și necesar să învățăm din experiența celuilalt și, în unele cazuri, chiar să instituim o strategie comună. Acest proiect a avut ca scop să ofere tinerilor lucrători și tinerilor sindicaliști posibilitatea de a se întâlni, de a-și împărtăși cele mai bune practici privind implicarea tinerilor în sindicatele lor, de a discuta provocările, de a pregăti recomandări pentru a îmbunătăți situația și pentru a planifica și implementa acțiuni comune.
Prin intermediul interviurilor, conferințelor, seminarelor și atelierelor, tinerii lucrători din întreaga Europă și din toate sectoarele industriale - reprezentate de cele șase Federații Europene de Industrie (ETUF) EFBWW, EFFAT, EPSU, ETF, IndustriAll Europe și UniEuropa - o broșură care adună cele mai bune practici, preocupări și recomandări.

Sursa http://www.effat.org/en/node/14537

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top