Imprimă această pagină

ULTIMA ORĂ DE LA APIA despre SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

GHID CERERE SUBVENȚII APIA! Aplicația IPA online care a tot dat rateuri de când a început depunerea cererilor pentru subvențiile agricole aferente acestui an, de la 1 martie 2019, a fost revizuită, se pare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat astăzi, 6 mai 2019, pe pagina sa oficială, Ghidul de utilizare a aplicației IPA online, ediția III, revizia I.

Ce s-a modificat în aplicație?

Adăugarea unor noi coduri privind reconversia viticolă și reconversia suprafețelor de pajiști permanente sensibile din punct de vedere al mediului
- Adăugarea unui nou cod pentru culturile de Miscanthus declarate ZIE (zonă de interes ecologic) care nu se mai află în primul an în care s-a înființat cultura.
- Adaugarea unor noi definiții, conform prevederilor legale în vigoare

Generarea automată a unor noi mesaje de atenționare/avertizare
- Instrucțiune digitizare conductă BRUA
- Modificarea digitizării zonelor cu specii forestiere cu ciclu scurt de producție și zonelor cu culture fixatoare de azot
- Digitizarea zonelor împădurite.

Cererea unică pentru subvenții depusă de fermieri este completată în această aplicație. IPA online a dat bătăi de cap angajaților APIA din țară încă de la începutul sesiunii de preluare a cererilor agricultorilor. Aplicația s-a blocat de mai multe ori, angajații APIA fiind nevoiți să-i trimită, nu o dată, acasă pe fermierii programați. După revizie, e posibil ca aplicația să funcționeze mai bine.

INTEGRAL GHIDUL PE PAGINA APIA!

Sursa https://www.agroinfo.ro/vegetal/ultima-ora-de-la-apia-despre-subventiile-fermierilor

 

Login pentru a posta comentarii