ELIMINAREA IMPOZITULUI pe SUBVENȚIILE APIA!

SE ÎNTÂMPLĂ DE LA ANUL! Vom elimina impozitul pe subvențiile din agricultură, a anunțat Liviu Dragnea, șeful Partidului Social Democrat (PSD), în urmă cu puțin timp, la Viața Satului, TVR 1. În acest moment, subvențiile de care beneficiază fermierii români, inclusiv cele venite de la Uniunea Europeană, sunt impozitate, deși măsura nu este legală.

De la anul, impozitul pe subvenție trebuie să fie eliminat, asta înseamnă venituri în plus la fermieri, curaj la fermieri. (...) Unul dintre obiectivele noastre majore este prelucrarea în România a produselor. Dacă fermierului îi dau din ce în ce mai multe avantaje,  și eliminarea impozitului pe subvenții este unul dintre astea, este un efort la bugetul de stat, dar poate fi susținut începând cu anul viitor, atunci fermierul se gândește să prelucreze grâul, nu să-l importe. Să fac moară, să fac o fabrică de panificație, a spus Dragnea, președintele Camerei Deputaților, la emisiunea de pe TVR 1, difuzată duminică, 12 mai 2019.

Subvențiile de care beneficiază fermierii, plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, sunt impozitate, deși măsura nu este deloc legală. Despre această incorectitudine a vorbit și președintele țării, Klaus Iohannis, la întâlnire cu fermierii, în 2016, la târgul internațional INDAGRA.

Îmi permit să-mi exprim părerea chiar dacă este contrară cu a unor funcționari dintr-un anumit minister. Nu mi se pare corect ca subvenția să fie impozitată. Din moment ce se acordă o subvenție este un ajutor al statului, chiar dacă sunt bani europeni, ajutor al statului sau al comunității de state pentru o anumită afacere.

Care e logica să o impozitezi? Iei banii dintr-un buzunar și-i pui în altul și spui că ai făcut o treabă. Nu ai făcut nimic! Se creează o complicație birocratică pentru cel care primește finanțarea. Noi nu construim o țară pentru birocrație, noi construim o țară pentru oameni. Să ne gândim serios cum se poate renunța la această chestiune care este neuzuală și-n plan european. Nu știu dacă mai există o țară unde subvenția se impozitează, le-a spus președintele României fermierilor, în urmă cu trei ani.

Se pare că nimeni nu l-a auzit pe șeful Statului, subvențiile, inclusiv cele europene, deși interzic regulamentele europene, sunt impozitate în continuare, Fiscul le ia în continuare fermierilor din bani.

Sursa https://www.agroinfo.ro/vegetal/eliminarea-impozitului-pe-subventiile-apia

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top