Ziua Internațională a Muncitorilor Interni - susțineți Convenția OIM pentru a pune capăt violenței și hărțuirii la locul de muncă!

La data de 16 iunie 2019, EFFAT sa alăturat Federației Internaționale a Muncitorilor Interni (IDWF), solicitând o convenție puternică a OIM privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii.

Peste 100 de milioane de femei lucrează ca lucrători casnici în lume, în majoritatea cazurilor fără drepturi sau protecție de bază. Datorită unei relații foarte neechilibrate dintre angajator și angajat, lucrătorii casnici se confruntă cu o recunoaștere slabă și cu un grad ridicat de expunere la izolare și violență.

În ziua lor, lucrătorii casnici din întreaga lume au ajuns la OIM la Geneva. Ei au dat o voce povestirilor lor de luptă și au motivat de ce este necesară o recomandare de a pune capăt violenței și hărțuirii în cadrul unei convenții a OIM.

Având în vedere crimele recente din 5 persoane care trăiesc în familii de migranți și 2 fete în Cipru, această chemare nu a fost niciodată mai potrivită. EFFAT aprobă pe deplin scrisoarea IDWF care a fost trimisă președintelui Ciprului, prin care Cipru a fost invitată să recunoască și să protejeze lucrătorii casnici, inclusiv lucrătorii casnici migranți, și să ratifice Convenția 189 a OIM privind munca decentă pentru lucrătorii casnici.

Organizarea lucrătorilor casnici în Europa și lupta împotriva violenței și a hărțuirii la locul de muncă continuă să fie de cea mai mare prioritate pentru EFFAT.

 

Sursa

https://www.effat.org/featured/international-domestic-workers-day-support-the-ilo-convention-to-end-violence/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top