Rusia a prelungit interdicţia importurilor de alimente din UE

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat de curând un decret privind extinderea embargoului alimentar impus Uniunii Europene până la data de 31 decembrie 2020.

Interdicţia era prevăzută să expire la sfârşitul acestui an, însă autorităţile de la Moscova au decis prelungirea acesteia cu încă un an, documentul fiind publicat deja pe site-ul oficial al guvernului. Pe lângă asta, preşedintele Vladimir Putin a semnat un decret care prevede aplicarea unor măsuri economice speciale suplimentare îndreptate împotriva ţărilor care au impus sancţiuni Rusiei.

Embargoul alimentar a fost impus de Rusia în august 2014 şi viza importurile de produse din UE, SUA, Australia, Norvegia şi Canada, ulterior lista fiind extinsă cu alte ţări europene, inclusiv Ucraina, care a reprezentat practic motivul deteriorării relaţiilor dintre Occident şi Rusia, după anexarea peninsulei Crimeea.

Prin aceste restricţii comerciale, Rusia a renunţat la importul a 600.000 tone de produse alimentare anual, în valoare de 1,2 miliarde de dolari. Pe de altă parte, sancţiunile impuse în ultimii cinci ani de către statele occidentale au provocat economiei ruse pierderi de 6,3 miliarde de dolari, potrivit estimărilor autorităţilor de la Moscova. Rusia-UE-embargo_b

Login pentru a posta comentarii
Go to top