FERMIER: AVEM CEL MAI MIC PREȚ LA CEREALE din EUROPA!

PREȚ MIC LA GRÂU. Fermierii români sunt nemulțumiți de prețul mic al grâului. Ei spun că preferă să nu vândă în această perioadă, să depoziteze grâul până când va urca prețul.

Calitatea, din punctul meu de vedere, este una aproape bună. Traderii profită la maxim reducând foarte mult din preţ, la o cotă nejustificată. Avem cel mai mic preţ la cereale din Europa deşi avem Marea Neagră la doi paşi de noi, costurile cu transportul nu justifică sub nici o formă diferenţa de preţul bursei, a declarat fermierul Alexander Degianschi, din județul Timiș, pentru PRO TV.

De la acest fermier pleacă milioane de tone de cereale către export, dintre care 6 mii de tone numai grâu. Anul acesta, cantitatea este mai mică având în vedere furtunile, apoi seceta din sezonul cald. Fermierul mai spune supărat că, deşi preţul mondial pentru kilogramul de grâu este şi de 75 de bani, fermierilor români li se oferă 50 de bani şi uneori sub această sumă.

Preţul grâului este la ora actuală un preţ scăzut care nu ne mulţumeşte, undeva între 50 bani -57 bani per kilogram, care nu acoperă cheltuiellile de producţie, aşteptăm nişte preţuri mai bune, spune și fermierul Dorin Zorici. 

Un alt fermier, Alin Torj, spune și el că va aștepta să urce prețul ca să vândă grâul. Nici nu-mi permit să-l vând acuma, la un preţ de 45-50 de bani. Aştept să-i mai urce preţul şi vom da şi noi drumul la grâu.

Sursa: PRO TV

Login pentru a posta comentarii
Go to top