ANUNŢ IMPORTANT pentru OIERI: TERMEN PRELUNGIT!

O NOUĂ HOTĂRÂRE de GUVERN vine în SPRIJINUL OIERILOR ROMÂNI. Actul normativ a fost aprobat în şedinţa Guvernului din data de 19 septembrie 2019. Este vorba despre o Hotărâre ce modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Astfel, se prelungeşte perioada de depunere a cererilor pentru anul 2019, respectiv perioada în care se poate valorifica lâna, de la 30 septembrie a.c. până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv. Depunerea documentelor justificative pentru obţinerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie a.c.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis în anul 2019 se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale cu încadrarea în bugetul aprobat Direcţiilor pentru agricultura judeţene şi a municipiului Bucuresti pe anul 2019 cu aceasta destinaţie, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, este de 2 lei/kg lână comercializată.

Login pentru a posta comentarii
Go to top