VESTEA AȘTEPTATĂ DE TOȚI FERMIERII!

CÂND ÎNCEPE PLATA AJUTORULUI DE 7000 DE EURO! Fermierii români au dreptul la un ajutor de criză de maxim 7.000 de euro/fermă. Decizia Comisiei Europene a fost deja publicată în Jurnalul Oficial UE, este în vigoare. Ministrul agriculturii a anunțat astăzi că vor fi acordate scheme de ajutor pentru fiecare sector din agricultură în parte. Șeful MADR le dă fermierilor vestea așteptată, când se vor face aceste plăți.

În luna septembrie vom distribui și celelalte forme de sprijin legate de comunicarea Comisiei Europene privind compensarea pierderilor datorate evoluției Covid. Pentru fiecare sector de activitate este un act normativ care și el trebuie prenotificat, notificat la Comisie, alocate fonduri și apoi banii vor ajunge la fermieri, astfel încât să nu avem probleme cu constituționalitatea, cu legalitatea sau cu echitatea acestor despăgubiri pentru fiecare sector în parte, a anunțat astăzi ministrul agriculturii în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MADR.

Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de maxim 7.000 de euro/fermă, iar procesatorii la un ajutor de maxim 50.000 de euro.

Este vorba de măsuri pentru ovine și caprine, pentru porcine și păsări, pentru bovine de lapte și carne, pentru sectorul apicol, dar și pentru procesare. Unele scheme le facem noi, Ministerul Agriculturii, iar pentru procesare lucrăm în colaborare cu Ministerul Economiei, unde se lucrează la o schemă de sprijin pentru tot ceea ce înseamnă industrie, inclusiv industrie alimentară. Și toate aceste sume vor fi distribuite până la finele lunii octombrie, la schemele de sprijin, declara pe 3 iulie, ministrul agriculturii la Radio Someș.

Deocamdată, Ministerul Agriculturii nu a anunțat care sunt condițiile pentru obținerea acestui ajutor în fiecare sector din agricultură.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, George Scarlat, a dezvăluit, într-o emisiune la Agro TV, că pentru crescătorii de bovine, de carne și de lapte, este gândit un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. VEZI DETALII AICI: SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top