MINISTRUL OROS, LUAT LA ÎNTREBĂRI DE OIERI!

ȘEDINȚĂ DE FOC CU OIERII. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost la acest sfârșit de săptămână într-o vizită de lucru în județul Sibiu. Șeful MADR a scris pe pagina sa Facebook că a atras atenția oierilor cu privire la înregistrările de ovine și de caprine în vederea obținerii sprijinului cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal. Se pare că oierii l-au asaltat pe ministrul agriculturii cu întrebări incomode despre toate ajutoarele din oierit.

Alături de Viceprim-ministrul Raluca Turcan și Daniela Cimpean - Președinta Consiliului Județean Sibiu, am avut bucuria de a mă întâlni astăzi la Muzeul ASTRA cu producătorii sibieni și cu oierii din județ.

Am discutat cu producătorii despre specificul produselor, despre piețele de desfacere a acestora și am degustat din brânzeturile expuse. Cu acestă ocazie, am purtat discuții și cu Directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian ȘTEFAN, despre posibilitatea de a susține conservarea și mai ales valorificarea patrimoniului cultural rural prin viitorul Plan național strategic pentru dezvoltare rurală.

De asemenea, la întâlnirea cu oierii din Sibiu am atras atenția cu privire la înregistrările efectivelor de ovine și de caprine în vederea obținerii sprijinului cuplat, a scris ministrul agriculturi pe pagina sa Facebook.

Se pare, totuși, că discuțiile au fost aprinse între crescătorii de ovine din județul Sibiu, un pol al tradiției oieritului, și ministrul agriculturii. Oierii l-ar fi bombardat pe ministrul agriculturii cu necazurile lor și cu întrebările despre ajutoarele din oierit astfel încât, la finalul întâlnirii, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu le-ar fi promis ciobanilor că, în ciuda întrebărilor lor insistente și a nemulțumirilor manifestate în fața ministrului agriculturii, nu le va trimite controale de intimidare la ferme.

Oierii l-au "bombardat" pe ministrul Adrian Oros cu problemele reale cu care aceștia se confruntă:
Legat de despăgubirile pe perioada secetei, ministrul nu a dat răspunsuri concrete şi clare cu privire la:
- când/cum/cui va da cele 40 de milioane de euro de care vorbeşte de câteva zile?
- cine va plăti testele de paternitate pentru berbecii de origine şi când ?
- unde se vor face aceste teste?
- de ce nu mai oferă ajutorul pentru comercializarea lânii, prețul fiind de 1 leu/kg? (cuantumul ajutorului era 2 lei/kg n.r.)
La sfârşitul întâlnirii Daniela Câmpean, vizibil deranjată de desfăşurarea acestei întâlnirii, le-a promis oierilor că nu le va trimite controale în ferme! A scris Ziua News.

Login pentru a posta comentarii
Go to top