Acum nu este momentul pentru o întârziere suplimentară - EFFAT se alătură Coaliției UE privind politica alimentară, solicitând o publicare la timp a Strategiei Farm to Fork

Alături de alți 38 de semnatari ai societății civile, EFFAT a co-semnat un link al scrisorii Coaliției Europene pentru Alimente de mai jos) adresat vicepreședintelui executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre importanța și urgența de a menține aprilie 2020 ca strategie Farm to Fork. data publicării.

Recenta focar de COVID-19 a scos la iveală unele dintre disfuncțiile sistemelor noastre alimentare globalizate și nesustenabile actuale. Milioane de lucrători angajați în agricultură și producție alimentară lucrează neobosit, înmulțindu-și eforturile pentru a se asigura că alimentele sunt disponibile pentru toată lumea în timpul acestei urgențe. Cu toate acestea, ele sunt adesea victime ale condițiilor de muncă dificile și precare, de locuire și de muncă, precum și lipsite de echipament de protecție adecvat care le permite să funcționeze în deplină siguranță.

Această situație de urgență pentru sănătate nu ar trebui să fie folosită drept scuză pentru a pune în continuare un plan european mult așteptat, care are potențialul de a ridica standardele sociale și de mediu în sectorul agroalimentar al UE. Mai degrabă, această criză strălucește asupra urgenței acesteia.

Semnând scrisoarea de coaliție privind politica alimentară a UE, EFFAT își reiterează cererea de lungă durată pentru o strategie rapidă și cuprinzătoare pentru fermă, cu un nivel social și de mediu ridicat, care pune un accent mai mare asupra lucrătorilor agroalimentari, care sporește calitatea locurilor de muncă și asigură acea valoare este distribuită de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Scrisoare de coaliție pentru politica alimentară a UE | Link
Documentul de orientare EFFAT privind strategia UE pentru fermă către furcă | Legătură

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR este organizatie reprezentativa la la nivel national  si este membra a  EFFAT si UITA.

Login pentru a posta comentarii
Go to top