ASTĂZI! Șeful APIA, plata ajutoarelor pentru crescătorii de vaci!

Directorul general APIA, Adrian Pintea, se află astăzi, 16 august 2021, la sediul Centrului Județean Bacău, pentru a participa la întâlnirea de lucru a conducerii județelor din regiunea de Nord-Est a țării. Șeful APIA pregătește plata celor două scheme de ajutor Covid pentru crescătorii de bovine, ajutorul pe cap de animal, respectiv pe tona de lapte, anunță APIA.

Alături de directorul general se află directorii executivi ai centrelor județene Bacău, Botoșani, Iași, Suceava, Neamț și Vaslui.

Ședința oferă prilejul abordării unor teme ce vizează:

situația plăților efectuate în campania 2020 de către fiecare centru județean;
sinteza stadiului și a problematicii controalelor pe teren derulate în regiunea Nord-Vest a țării cu privire la campania 2021;
controlul administrativ și pregătirea plăților în avans aferente campaniei 2021;
bilanțul cererilor de plată depuse de fermieri în cadrul măsurilor de sprijin COVID 2021;
controlul administrativ și pregătirea plăților pentru dosarele aferente O.U.G. 58/2021 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia de Covid19;
alte probleme curente specifice euroregiunii.

Prin derularea întâlnirilor multiple cu conducerile centrelor județene APIA, Directorul General APIA încurajează continuitatea unui ritm susținut de lucru, respectarea calendarului de control pentru demararea cu succes a campaniei 2021 de plăți în avans, precum și menținerea implicării permanente în contextul gestionării măsurilor și schemelor de sprijin derulate de APIA și a dinamicii modului profesionist de gestionare a etapelor aferente campaniilor de depunere a cererilor de sprijin, informează APIA.

Potrivit APIA, au fost depuse 93.593 de cereri pentru un număr total de 1.307.297 capete animale și o cantitate de lapte de 81.176,35 tone.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/astazi-seful-apia-plata-ajutoarelor-pentru-crescatorii-de-vaci

Login pentru a posta comentarii
Go to top