Tânără producătoare de roșii: ”Nu vrem să ajungem slugile altora!”

 

Protestul unei tinere fermiere care se declară ”dezamăgită” de autorități. Diana Vasile produce roșii în Scărișoara-Nouă, comuna Pișcolt, județul Satu Mare dar este mâhnită de modul cum sunt tratați producătorii agricoli. ”Vă mulțumim că sprijiniți importurile”, spune tânăra făcând aluzie la autoritățile care în loc să apere producătorul român, mai degrabă favorizează marile lanțuri de magazine.

”Sunt o tânără pasionată de agricultură, dar sunt profund dezamăgită de modul în care suntem tratați, noi, producătorii români de când suntem acceptați în UE ca și consumatori. Promovăm hipermarketurile, supermarketurile și uităm de producătorul român care muncește de la ora 05:00 până seara când pleacă la piață unde își pierde nopțile (una, două zile ) încercând să-și vândă marfa. Care muncește pe brânci să scoată pe piață o marfă de calitate, deoarece bineînțeles ,,clientul nostru, stăpânul nostru” și trebuie mulțumit”, susține Diana Vasile în mediul online.

Aceasta ”mulțumește” autorităților că sprijină importurile iar în piețe ajung produse ”proaspete” din alte țări. ”Vă mulțumim că sprijiniți importurile, vă mulțumim că ne umpleți piețele de mărfuri ,, proaspete’’ aduse din Grecia, Spania, Italia, etc. Noi ca producători, vă mulțumim! Iar eu, printre alți zeci de tineri care vor să trăiască decent din agricultura, vă mulțumesc că ne ,,sprijiniți” și ne ”oferiți” șansa de a ne dezvolta și de a ne crea un viitor în acest domeniu care pentru noi într-adevăr este o pasiune, dar ce contează pentru voi?!”, mai spune dezamăgită tânăra.

Nu vrem să mai fim sclavi

Tânăra sătmăreancă mai transmite autorităților că producătorii agricoli nu doresc să ajungă sclavi în alte țări. ”Și nu în ultimul rând, nu suntem mulțumiți că avem la conducere ,,oameni cu minți sclipitoare și cu școli superioare ” (bineînțeles făcute la IFR) care n-au nici o legătura cu agricultura, ci sunt puși în funcție politic… Și bunica spune ”o trecut și ăștia prin școala că rața prin apă”. Este o adevărată onoare pentru noi, să rămânem alături de familiile noastre, să n-ajungem pe meleaguri străine să fim slugile altora, vrem să rămânem în țară, chiar dacă muncim și ne alegem cu puțin (muncă, experiență etc.). Cu stimă și respect, o tânăra profund dezamăgită!”, a conchis aceasta.

Sursa:

https://agrointel.ro/197197/tanara-producatoare-de-rosii-nu-vrem-sa-ajungem-slugile-altora/

Login pentru a posta comentarii
Go to top