Aurel Popescu, ROMPAN: ”Tona de grâu este 1.050 de lei. Nu brutarii au scumpit pâinea!”

Acesta a explicat miercuri seară, în emisiunea ”100%” de la Realitatea Plus, din ce motive se scumpește pâinea, deși avem producție record la grâu. Aurel Popescu l-a acuzat pe ministrul Agriculturii că ”nu a mișcat niciun deget pentru industria alimentară”.

”Nu brutarii scumpesc pâinea. Noi suntem victime între prețurile de intrare – la materia primă, gaze, combustibil, forța de muncă – și marile lanțuri de magazine, care fac prețurile cum vor ele. În mare parte, anul acesta este cu totul și cu totul excepțional. Am o experiență de peste 30 de ani în domeniul morărit, panificație și comerț cu cereale și nu s-a mai întâlnit niciodată să ai cea mai mare producție la hectar și cel mai mare preț, cu circa 50 de euro mai mult decât în alți ani în timpul recoltării. Indiferent dacă e recolta mare, omul nu mănâncă 3 pâini în loc de una, restul de grâu merge la export. Prețul energiei electrice s-a dublat de la începutul anului, gazele s-au scumpit cu peste 30%. Când constați că ai costuri mai mari decât prețul la care vinzi, nu ai ce face decât să scumpești pâinea”, a mai spus acesta.

Președintele ROMPAN a mai subliniat că orice scumpire de produs duce la o reducere a vânzării. ”Pâinea este un element social de care toată lumea ține cont, mai puțin politicienii, în ultimul timp”, a punctat Popescu.

Acesta a anunțat că se va scumpi și berea. ”Orzul are un preț cu 45% mai mare decât în anii anteriori”, a precizat acesta.

Sursa:

https://agrointel.ro/197212/aurel-popescu-rompan-tona-de-grau-este-1-050-de-lei-nu-brutarii-au-scumpit-painea/

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top