Imprimă această pagină

Decizie ANZ pentru toți crescătorii de albine – publicată în Monitorul Oficial!

Hotărâre de Guvern, modificată. Conform unei decizii a Executivului, publicată în Monitorul Oficial, Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” (ANZ) are noi atribuții în ceea ce privește sectorul apicol.

Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.188/2014 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu” a fost publicată în Monitorul Oficial după ce anterior a fost aprobată de Guvern. În documentul citat sunt noutăți și pentru apicultori, mai exact pentru acei crescători de albine care vor să își autorizeze stupinele de elită.

Astfel, confort art.4, litera f, în domeniul inspecţiei în zootehnie, Agenţia autorizează stupinele de elită și stupinele de multiplicare, acordă codurile de identificare pentru stupine, acreditează organizații/asociații care întocmesc programe proprii de ameliorare în conformitate cu Programul Național Apicol, înființează și mențin evidențe zootehnice și genealogice la specia albine din rasa Apis Mellifera Carpatica.

O altă modificare aprobată de Guvern, și publicată în Monitorul Oficial, arată că potrivit domeniului său de activitate, în condiţiile legii, Agenţia monitorizează realizarea obiectivelor programelor de ameliorare aprobate desfășurate de societăți de ameliorare și/sau exploatații de ameliorare recunoscute și ale programelor de ameliorare la specia albine desfășurate de către organizații/asociații acreditate de către Agenție.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/174604/decizie-anz-pentru-toti-crescatorii-de-albine-publicata-in-monitorul-oficial/

Login pentru a posta comentarii