Când se fac plățile pentru fermierii care au câștigat granturile pentru capital de lucru

 

Plata în conturi pentru beneficiarii privind granturile cuprinse între 5.000 euro și 120.000 de euro. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a anunțat marți – 5 iulie când vor demara plățile pentru cei 3.474 de beneficiari care au semnat contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

 

MAT a comunicat marți pe pagina proprie de Facebook, că în urma publicării listei contractelor de finanțare semnate în cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) comunică beneficiarilor faptul că în perioada imediat următoare Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE) vor desfășura o nouă rundă de verificări cu privire la încadrarea acestora în categoria IMM, precum și la încadrarea în valorile maxime ale ajutoarelor de stat prevăzute de legislația incidentă.

Când se face plata către beneficiari

Potrivit sursei citate, plata granturilor de capital de lucru se va efectua doar după finalizarea verificărilor și după alocarea creditelor bugetare aferente măsurii în bugetul MAT, adică, în cazul în care există disponibilități de credite bugetare la nivelul altor ordonatori de credite, după transferul acestora în disponibilul bugetar al MAT sau după rectificarea bugetară.

 

”Atenționăm beneficiarii programului IMM AGRI-FOOD asupra faptului că vor fi eligibile doar cheltuielile efectuate din contul de grant, special deschis de beneficiar pentru implementarea proiectului, ulterior alocării grantului și depunerii cofinanțării, și care respectă lista de cheltuieli impusă de legislație”, a mai specificat ministerul.

Reamintim că Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a făcut publică lista contractelor de finanțare semnate în cadrul programului IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru). Schema a avut un buget alocat de 250 de milioane de euro și un plafon de maxim 120.0000 de euro per beneficiar.

Conform unui anunț al MAT, care a fost publicat pe pagina proprie, lista poate fi consultată aici: ListaFinalaContracteAgriFood

 

MAT mai precizează că din totalul aplicanților înscriși în cadrul programului IMM-AGRI FOOD (granturi pentru capital de lucru), respectiv 10.961 de societăți cu activitate în domeniul agroalimentar, s-au semnat 3.474 de contracte de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/228325/cand-se-fac-platile-pentru-fermierii-care-au-castigat-granturile-pentru-capital-de-lucru/

 

Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2022 09:43

Login pentru a posta comentarii
Go to top