Petre Daea va fi propus ministru al Agriculturii. Liderii PSD au ajuns la un acord.

 

Petre Daea – din nou ministru al agriculturii. Partidul Social Democrat ar fi ajuns la un acord pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu, anunță Antena 3.

 

”Petre Daea se întoarce la ministerul Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, implicat într-un dosar de corupție. Informația a venit din partea unor surse din conducerea PSD și pare că este singura soluție de compromis care poate să împace taberele social-democrate”, anunță Antena 3.

Decizia finală ar urma să fie luata mâine, într-o ședință a Consiliului Politic Național al PSD. ”Petre Daea este soluția de compromis găsită de taberele din PSD, după zile întregi de discuții”, mai precizează sursele Antena 3.

Sursele televiziunii de știri susțină că Marcel Ciolacu nu și-a dorit ca Paul Stănescu să își impună un om în minister, Florin Ionuț Barbu, președintele Comisiei de Agricultura, deputat PSD de Olt, fiind prima opțiune a acestuia. Liderul PSD nu a dorit să dea ministerul nici unei alte organizații, Agricultura fiind un domeniu important pentru electoratul PSD. Și nici din afara partidului nu s-a dorit să fie, deși s-a discutat și această variantă.

Prin urmare, liderii PSD au convenit asupra lui Petre Daea, considerat că are priză la electoratul PSD, fără ambiții politice în partid și conectat și la politicile agricole.

 

Ministerul Agriculturii a rămas liber după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia fiind pus sub urmărire penală de DNA.

Vă reamintim că Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii, după ce DNA a deschis un dosar pe numele său.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/228275/psd-a-ajuns-la-un-acord-petre-daea-va-fi-propus-ministru-al-agriculturii/

Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2022 09:54

Login pentru a posta comentarii
Go to top