Ministrul Daea, șefii ADS și ANIF, decizii la miezul nopții în lanul de porumb!

Ministrul agriculturii Petre Daea, șeful Agenției Domeniilor Statului, George Sava, și șeful Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Cornel Popa, au discutat cu fermierii la miezul nopții, în lanul de porumb, la lumina lanternelor.

"Situațiile disperate cer măsuri urgente!!

Acest lucru a fost înțeles de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea , care imediat după preluarea mandatului a făcut mai multe vizite în teren pentru a vedea la fața locului zonele calamitate din agricultura românescă.

Duminică seară 10.07.2022, după deplasarea în județele din Moldova, Ministrul Petre Daea s-a aflat însoțit de directorul Agenției Domeniilor Statului Agenția Domeniilor Statului, buzoianul Sava George și directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, domnul Popa Cornel în mijlocul fermierilor buzoieni.

daea noapte lan_b


Aceștia au discutat până spre miezul nopții cu fermierii locali în mijlocul lanului de porumb, la lumina lanternelor și a farurilor de mașini despre situația de la fața locului:
1. cum pot fi urgent pornite lucrările la Canalul Siret-Bărăgan
2. alte posibilități de irigare
3. posibilitatea acordării unor ajutoare pentru înființarea culturilor de grâu în această toamnă
4. posibilitatea acordării unor credite cu dobândă avantajoasă pe 3-5 ani fermierilor afectați de secetă
5. posibilitatea eliberării terenurilor de resturile vegetale de porumb înainte de luna octombrie fără a fi sancționați pentru pachetul 7 măsuri ecologice și de Mediu
6. înființarea unui fond de întrajutorare a fermierilor în caz de calamități
6. urgentarea încheierii proceselor verbale de calamitate.

daea noapte lan doi_b


Reamintim că unul dintre cele mai afectate județe ale țării este județul Buzău, iar localitățile grav afectate în județul lovit de secetă sunt:
Puiești, Vâlcele, Baltă Albă, Boldu, Ghergheasa, Vadu Pașii, Poșta Câlnău, Săgeata, Robeasca, C. A. Rosetti, Luciu, Largu, Ruşeţu, Padina, Pogoanele, Cilibia, Ţinteşti, Gălbinași, Blăjani, Zărnești, Racovițeni, Topliceni, Grebănu.

daea noapte lan 3_b


Toate localitățile sunt situate pe traseul Canalului Siret-Bărăgan și derivațiile acestuia, din direcția Vrancea-Buzău-Ialomița, a informat astăzi Agenția Domeniilor Statului, pe Facebook.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/ministrul-daea-sefii-ads-si-anif-decizii-la-miezul-noptii-in-lanul-de-porumb

 

Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 10:44

Login pentru a posta comentarii
Go to top