Șefa ANM anunță cum va fi vremea în zilele următoare

 

 

Prognoza meteo pentru săptămâna aceasta anunță în continuare caniculă și zile cu temperaturi de 37-40 de grade Celsius în aproape toate județe țării.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că urmează patru zile de foc pentru România, cu temperaturi ce vor atinge 40 de grade în majoritatea zonelor țării. Mateescu a precizat că vom avea zile complicate din punct de vedere meteorologic, cu ploi torenţiale şi temperaturi ridicate, inclusiv pe timpul nopţii.

 

„Acest val de căldură va ţine şi pe parcursul săptămânii viitoare (25-31 iulie – n.r.) când vorbim, începând de mâine (luni, 25 iulie – n.r.), de temperaturi în creştere, mai ales de marţi. De mâine până joi, vorbim de un cod galben pentru că valul de căldură va persista în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde în cea mai mare parte a ţării, în special în partea de vest şi sud a ţării. Maximele se vor situa frecvent între 33 şi 37 de grade Celsius, iar pentru ziua de marţi ne vom afla sub incidenţa unui cod portocaliu pentru zonele Banat, Crişana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei şi al Maramureşului. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20-22 de grade”, a declarat Elena Mateescu la România TV.

Șefa ANM a precizat că vorbim în continuare de nopţi tropicale, disconfortul termic fiind astfel accentuat.

 

”Valul de căldură va fi de interes pe tot parcursul săptămânii viitoare. Mai ales de marţi va fi în intensificare şi maximele se vor situa între 37 şi 40 de grade Celsius, inclusiv în Bucureşti. Şi nopţile vor fi la fel de sufocante, vorbim de nopţi consecutive. De altfel, în această dimineaţă (duminică, 24 iulie – n.r.), la 18 staţii meteorologice am înregistrate cele mai înalte temperaturi minime zilnice pentru o zi de 24 iulie de când se fac măsurători meteorologice în ţara noastră”, a mai explicat Elena Mateescu.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/229968/sefa-anm-anunta-cum-va-fi-vremea-in-zilele-urmatoare/

Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2022 10:28

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top