COMUNICAT - Conferința Națională AGROSTAR

În ziua de 11 Angust 2022 a avut loc la Hotel PALACE din Sinaia Conferința Națională a FEDERAȚIEI NAȚIONALE A SINDICATELOR  DIN AGRICULTURĂ, TUTUN, DOMENII ȘI SERVICII CONEXE – AGROSTAR.

 

Sindicaliștii din Federația AGROSTAR s-au bucurat de prezența unor invitați de marcă și anume:

- domnul Petre DAEA – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

- domnul Marius – Constantin BUDĂI – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale

- domnul Daniel CONSTANTIN – deputat, vicepresedinte al  Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, fost Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale

- domnul Dumitru - Daniel Botănoiu – preşedinte al  Asociaţiei Fermierilor din România (AFR), fost Secretar de stat în  Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

7.jpg

 

 

În prima parte a Conferinței Nationale liderii de sindicat au avut ocazia să intre în dialog cu cei doi miniștri și au dezbătut problemele membrilor de sindicat.

Sindicatele din Ministerul Agriculturii și agențiile subordonate au solicitat Ministrului Muncii și Solidarității Sociale aplicarea Legii 153 – Legea salarizării , având în vedere inflația foarte mare, creșterea prețurilor la produsele agro-alimentare, energie și combustibili.

Sindicatele din societățile comerciale cu capital privat au scos  în evidență refuzul unor angajatori de a negocia contractul colectiv de muncă, solicitând modificarea Legii 62/2011 – Legea dialogului social.

Sindicatele crescătorilor de taurine din România precum și sindicatele micilor producători din legumicultură au solicitat Ministrului Agriculturii – Petre DAEA măsuri de combatere a secetei precum și grăbirea acordării despăgubirilor pentru cei ce au calamitate culturile.

Cei doi ministri au promis că vor continua dialogul cu reprezentanții Federației AGROSTAR în vederea identificării unor soluții pentru problemele ridicate.

 

 

 

3.jpg      4.jpg

 

Domnul Daniel CONSTANTIN i-a asigurat pe delegații la conferință că, în domnia sa, vor găsi un partener pentru susținerea tuturor proiectelor legislative în domeniul social și în domeniul sectorului agricol.

La propunerea domnului Dumitru Daniel BOTĂNOIU Conferința a fost de accord cu încheierea unui protocol de colaborare între Federația AGROSTAR și AFR în vederea suținerii reciproce a revendicărilor celor două organizații.

 

5.jpg

 

       

În partea a doua, Conferința Națională a ales noul Birou Executiv și a stabilit strategia pentru următorii 4 ani.

Noul Birou EXECUTIV al Federației AGROSTAR va avea următoarea componență:

- domnul Ștefan NICULAE – președinte

- domnul Neață TOADER – ÎMPĂRATU – secretar general

- doamna Maria DINDIRICĂ – vicepreședinte

- doamna Mioara PICIU – vicepreședinte

-  domnul Ioan MARCAN – vicepreședinte

 

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR  DIN AGRICULTURĂ, TUTUN, DOMENII ȘI SERVICII CONEXE – AGROSTAR este cea mai veche structură sindicală din agricultură fiind reprezentativă la nivelul sectorului agricol și la nivel de grup de unități subordonate Ministerului Agriculturii.

8.jpg

 

1.jpg

 

2.jpg

 

6.jpg

 

Sursa: AGROSTAR

 

Ultima modificare Luni, 15 August 2022 16:23

Login pentru a posta comentarii
Go to top