O organizație de pensionari cere eliminarea din piețe a falșilor producători

 

 

Pensionarii cer intensificarea controalelor pentru a-i depista pe comercianții care se dau drept producători. Se întâmplă în județul Sălaj, acolo unde persoanele vârstnice au solicitat scoaterea acestora din piețele alimentare din orașe și comune, pe motiv că nu poate fi făcută diferența între adevărații producători și samsari.

 

Reprezentanții persoanelor vârstnice din județul Sălaj au făcut o solicitare în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prin care cer eliminarea din piețe a comercianților care nu sunt și producători.

Argumentul adus a fost că un cumpărător nu poate face diferența între producători și comercianți, samsari. Unul dintre reprezentanții vârstnicilor sălăjeni a menționat că are informații potrivit cărora falși producători vând în piețe legume și fructe cumpărate din depozite, potrivit magazinsalajean.ro.

Cu acest prilej, oficialii Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj au anunțat intensificarea verificărilor în piețe pentru a descoperi falșii producători, care nu cultivă legume sau nu dețin livezi, pentru a combate fenomenul. Mai mult, despre prezența samsarilor în piețe s-au plâns și adevărații producători.

 

”Noi efectuăm nenumărate verificări în piață, iar de multe ori ne anunță și adevărații producători atunci când apare vreun samsar care pretinde că este producător de anumite produse agricole. Amenzile sunt mari și controalele tot mai multe”, a spus comisarul șef adjunct Dorel Fechete, din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/233068/o-organizatie-de-pensionari-cere-eliminarea-din-piete-a-falsilor-producatori/

Ultima modificare Vineri, 26 August 2022 08:19

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top