Ghid pentru angajatori. Ce beneficii scutite de taxe pot acorda companiile angajaţilor cu un salariu mediu de 1.000 de euro net începând din 2023

♦ Celebra ordonanţă 16, care a adus o avalanşă de modificări fiscale pentru anul acesta şi pentru 2023, permite angajatorilor să ofere şapte tipuri de beneficii angajaţilor fără să plătească alte taxe la stat, în limita a 33% din salariul de bază al angajaţilor.

Indemnizaţia de telemuncă, o parte din chiria apartamentelor în care locuiesc angajaţii, cazarea şi transportul angajaţilor atunci când sunt în vacanţă, dar şi abonamentele la serviciile medicale private sunt doar o parte dintre beneficiile pe care le pot acorda angajatorii angajaţilor fără să plătească alte taxe şi impozite aferente acestora. Începând din 2023, angajatorii pot oferi şapte tipuri de beneficii salariale (reglementate prin recent adoptata Ordonanţă 16) pentru care compania nu plăteşte nicio taxă sau contribuţie la stat, în limita unui plafon de 33% din salariul de încadrare al unui angajat.

„La un salariu de bază de 5.000 de lei net/ lună, un angajator poate oferi prin platforma Benefit următoarele tipuri de beneficii extrasalariale, pentru a se încadra în plafonul de 33% nou introdus prin OUG 16/2022: contribuţia la pensia facultativă, primele de asigurare de sănătate şi serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, indemnizaţia pentru telemuncă, contravaloarea chiriei pentru angajat şi servicii turistice pentru angajaţi şi membrii familiei“, a spus Ştefan Toderiţă, strategy & development director în cadrul emitentului de tichete valorice Edenred şi al platformei de beneficii Benefit Systems. El a mai precizat că, pentru a motiva mai bine angajaţii şi pentru a creşte gradul de retenţie a acestora, tot mai multe companii care acordă beneficii extrasalariale mizează pe flexibilizarea acestora.

Sursa:

https://www.zf.ro/eveniment/ghid-pentru-angajatori-ce-beneficii-scutite-de-taxe-pot-acorda-21109721

Ultima modificare Vineri, 26 August 2022 08:27

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top