Fermierii care primesc mai târziu subvențiile de la APIA

 

Fermierii care încasează mai târziu subvențiile achitate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Directorul general al agenției a declarat în emisiunea Agrostrategia (TVR 1) că funcționarii încă mai autorizează la plată anumite dosare pentru fermieri care au solicitat plăți directe aferente anului trecut.

 

”Campania de plată a cererilor aferente anului 2021 s-a încheiat undeva în jurul datei de 30 iunie. Până în momentul de față, noi am avut o alocare de 1.901 milioane de euro – FEGA Fondul European de Garantare Agricolă, strict fondul APIA. La această sumă s-au adunat sumele din bugetul național, respectiv măsurile delegate de la AFIR. În total, până la ora actuală, s-au acordat plăți în valoare de peste 2.750 de milioane de euro. În aceste plăți este inclus și avansul care a fost început în data de 16 octombrie 2021 și plata finală”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1, o coproducție TVR și Agrointeligența.

Chiar dacă termenul limită pentru plăți a fost depășit, se mai fac încă autorizări la plată în anumite situații care au impus întârzierea virării subvențiilor. ”Lucru bun este faptul că toți fermierii au fost autorizați la plată. M-ați întrebat dacă mai sunt fermieri de autorizat la plată? Da, mai sunt și zilnic se autorizează, zic între 10-15, până în 100 de fermieri. Sunt strict fermierii care sunt blocați la plată, care nu au dezbătută succesiune sau a intervenit un deces între timp și până își dezbat succesiunea trebuie să vedem cui dăm banii sau alte probleme în instanță sau chestiuni punctuale care țin de situația fermierului. Când documentele se aduc, și aceste plăți le deblocăm și le dăm drumul”, a explicat Adrian Pintea în emisiunea moderată de Vlad Macovei, fondatorul Agrointeligența.

AgroStrategia. Invitat: Adrian Pintea, Director General APIA (05.09.2022)

 

Sursa:

https://agrointel.ro/234024/fermierii-care-primesc-mai-tarziu-subventiile-de-la-apia/

 

Ultima modificare Miercuri, 07 Septembrie 2022 09:06

Login pentru a posta comentarii
Go to top