URGENT la APIA! Ultima zi pentru subvențiile fermierilor, crescătorilor de animale: 30 SEPTEMBRIE!

Săptămână de foc la APIA. Ultima zi din septembrie este esențială pentru plata subvențiilor pentru anul 2022 către fermieri, crescători de animale.

Fermierii, crescătorii de animale au termen până la data de 30 septembrie 2022 să-și semneze cererile unice de plată prin care solicită subvențiile agricole pentru sectorul vegetal și zootehnic pentru acest an. Cei care au depus cererea de plată pentru anul 2022 în format electronic trebuie să o semneze fizic până la sfârșitul lunii septembrie.

”Nicio cerere care nu este semnată nu va intra la plată", a avertizat șeful APIA, Adrian Pintea. Detalii aici: Avertisment șeful APIA: NU primesc subvențiile APIA anul acesta fermierii care nu îndeplinesc această condiție!

Plată ajutor excepțional vegetal și zootehnic

30 septembrie este și data până la care APIA trebuie să efectueze către fermieri plata ajutorului excepţional pentru sectorul zootehnic și pentru sectorul vegetal. Vezi aici sumele pe care trebuie să le încaseze fermierii. Șeful APIA: Plăți APIA virate pînă-n 30 septembrie 2022 în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Finalizare control teren

Tot până la 30 septembrie, APIA trebuie să încheie controlul pe teren pentru fermierii incluși în acest an în eșantionul de control. Urmează două săptămâni ca datele să fie introduse din rapoartele de control culese din teren în aplicația informatică a APIA, pentru ca, din 16 octombrie, fermierii care au depus cererea unică, inclusiv cei care au făcut obiectul controlului în în teren, să beneficieze de plata avansului din subvențiile pe 2022.

Fermierii vor primi în avans 70% din plățile directe vegetale și din sprijinul cuplat zootehnic și 85% din pățile de agromediu.

Potrivit șefului APIA, Adrian Pintea, la începutul lunii septembrie, peste 710.000 de fermieri erau deja pregătiți pentru a intra la plată și această cifră se actualizează zilnic.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/ferma-celula-de-criza/urgent-la-apia-ultima-zi-pentru-subventiile-fermierilor-crescatorilor-de-animale-30-septembrie

Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 08:45

Login pentru a posta comentarii
Go to top