Ministrul Florin Barbu: Am stabilit unde va fi amplasat primul centru de colectare legume și fructe

 

 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că au fost făcute demersurile pentru construcția primului centru de legume și fructe din cele 15 care urmează să fie realizate în România. Potrivit șefului de la Agricultură, în acest an va fi demarată construcția pentru 6 centre.

 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, într-o postare făcută astăzi, luni – 2 octombrie, că a stabilit unde va fi amplasat primul centrul de legume și fructe, care va fi situat în județul Olt. Acesta a atașat și o fotografie cu proiectul care urmează să fie respectat pentru construcția centrului și cum va arăta acestea.

Primul centru de legume și fructe va fi construit în Olt

 

Florin Barbu: ”Am stabilit terenul unde va fi amplasat centrul de colectare legume fructe”

Ministrul Agriculturii a anunțat pe pagina sa de Facebook că a prezentat mai multor autorități din Olt proiectul și terenul unde va fi construit primul centru de legume și fructe din Oltenia.

 

”Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Le-am prezentat colegilor și prietenilor mei, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil Gulie, primarului comunei Giuvărăști, Daniel Pană, primarului comunei Izbiceni, Marian Gulie, primarului comunei Rusănești, Alexandru Chirea, primarului comunei Garcov, Niculiță Bobonete și primarului comunei Cilieni, Ionel Marancea, cum va arăta centrul de colectare legume fructe și am stabilit terenul unde va fi amplasat”, a anunțat ministrul.

 

Construcția primelor 6 centre va începe în acest an

Florin Barbu a mai informat că construcția primelor 6 centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an.

 

”Fiecare centru va avea 3.000 mp, 4 benzi se sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor. Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor olteni și a primarilor noștri că vom construi acest centru pentru că trebuie să protejăm producția românească, trebuie să ne arătăm respectul pentru fermieri și munca lor pentru a ne asigura hrană românească, sănătoasă și gustoasă! Împreună vom îndeplini acest angajament atât de important pentru legumicultorii olteni!”, a mai transmis ministrul Agriculturii.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/264619/ministrul-florin-barbu-am-stabilit-unde-va-fi-amplasat-primul-centru-de-colectare-legume-si-fructe/

Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 08:18

Login pentru a posta comentarii
Go to top