COMUNICAT: Eliberarea adeverintei de catre primarie,pentru fermieri, neconditionata de plata datoriilor la bugetul local

Eliberarea adeverintei necesare fermierilor pentru obtinerea subventiilor, de catre primarii, nu va mai fi conditionata de existenta datoriilor la bugetul local, dupa ce Federatia AGROSTAR a cerut si a obtinut de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului in sensul ca”eliberarea adeverintei nu poate fi conditionata de existenta datoriilor la bugetul local.

 

Aceasta solicitare a venit ca urmare a faptului ca, in anii trecuti, au fost nenumarate cazuri in care fermierii nu au putut obtine aceste adeverinte de la primarii, deoarece inregistrau debite la bugetele locale. Or, conform regulamentelor UE,  obtinerea subventiilor nu poate fi conditionata de existenta datoriilor si/sau de plata acestora, declara secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu (foto).

Totodata,  Federatia AGROSTAR a obtinut si eliberarea gratuita, pentru crescatorii de animale, a adeverintelor de catre  medicii veterinari. “Federatia AGROSTAR considera ca aceste adeverinte trebuie eliberate gratuit, deoarece activitatilele prestate de catre medicii veterinari sunt subventionate de catre stat. Este anormal sa soliciti o suma de bani pentru a elibera o adeverinta pentru activitati care oricum sunt subventionate de stat sau sunt sub contract, in cazul fermelor mari”, sustine secretarul general al AGROSTAR.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost de acord ca aceste modificari pertinente si legale sa fie cuprinse intr-un Ordin ce urmeaza sa fie emis.

Azi, 17 februarie, la Ministerul Agriculturii a avut loc o intalnire la care au participat Federatia AGROSTAR, PROAGRO, LAPAR, scopul intalnirii fiind acela ca, cele trei organizatii membre in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii sa isi poata spune punctul de vedere asupra modificarilor Ordinului 619/2015, modificari initiate de catre Ministerul Agriculturii. Intalnirea a venit ca urmare a faptului ca, in cadrul Comisiei de Dialog social din data de 15.02.2016, cele trei organizatii si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

 

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:18

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top