COMUNICAT: Interesele prea mari impiedica modificarea Legii vanatorii

 Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la Agrostar , este nemultumit de modul in care factorii de decizie implicati in modificarea Legii vanatorii au inteles sa faca acest lucru si considera ca interesele prea mari impiedica luarea unei decizii corecte in ceea ce priveste modificarea acesteia.

 

 

 „Trebuie modificata Legea in ansamblu, nu doar unele articole.Ultima intalnire, care a avut loc saptamana aceasta in cadrul subcomisiei pentru modificarea prevederilor legii asa cum s-a stabilit in cadrul Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor a aratat inca o data ca nu exista bunavointa. Prevederile legii 407/2006 trebuie sa ramana dupa cum vor cei care au au initiat-o si au votat-o, pentru ca, nu intamplator, majoritatea deputatilor prezenti detin arme de vanatoare. Domnul Kelemen Atilla-Béla-László, initiatorul legii, care pe langa faptul ca este vanator este presedintele a doua fonduri de vanatoare, desi nu a luat cuvantul a avut grija ca cei care au condus sedinta sa nu greseasca”, declara Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania.

Pana acum, discutiile s-au canalizat doar pe articolul 23, literele c si k si pe despagubiri. „Astfel, litera c a ramas sa fie abrogata, aceasta sarcina revenind Ministerului Agriculturii, iar la litera k au fost mentionate trei propuneri care urmeaza sa fie aprobate in Comisia de Agricultura de la Camera Deputatilor. Articolele care vizeaza incalcarea dreptului de proprietate nu sunt luate in discutie, despagubirile ce ar trebui acordate fermierilor in cazul in care le sunt distruse culturile ceea ce face ca, pe fond, Legea vanatorii sa ramana o lege care incalca un drept fundamental: dreptul la proprietate aducand in continuare ingradiri pentru toti fermierii, nu numai pentru crescatorii de animale”, sustine Marcel Andrei.

In concluzie, ceea ce ni s-a promis in data de 15 decembrie 2015, in urma mitingului, nu mai este valabil, alesii nostri preferand sa distruga  un sector economic important pentru a-si satisface poftele de distractie la vanatoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:17

Login pentru a posta comentarii
Go to top