COMUNICAT AGROSTAR: Crescatorii de ovine se pregatesc din nou de proteste

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, afiliat la AGROSTAR,  ia in calcul reluarea protestelor, intrucat OUG 60/ 2015, ordonanta prin care se suspenda aplicarea prevederilor Legii vanatorii, respectiv literele c si k din aceasta, referitoare la perioada de pasunat si numarul de caini, a incetat sa mai produca efecte incepand cu data de 25.04.2016.

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca, desi la protestul organizat in luna decembrie 2015 circa 8.000 de crescatori de animale au obtinut promisiuni ca problema se va rezolva, in acest moment suntem in aceeasi situatie. Desi Legea vanatorii trebuia sa sufere modificari importante, legate nu doar de prevederile ce privesc perioada de pasunat si de numarul de caini pentru care a fost data ordonanta care a expirat, ci si cu privire la dreptul de proprietate si despagubiri acordate fermierilor, nimic nu este rezolvat.

Concret, Ordonanta de Urgenta 60/2015 trebuia sa devina lege. Proiectul de lege a fost pus in discutia Comisiei pentru agricultura din cadrul Camerei Deputatilor in data de 26.04.2016, practic la o zi dupa ce Ordonanta de Urgenta nu mai producea efecte. „Degeaba am participat impreuna cu Federatia AGROSTAR la diferite sedinte ale subcomisiei formate, nu s-a obtinut nici un rezultat. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a modifica aceasta lege. Daca va trebui sa iesim din nou in strada, o vom face”,  declara vicepresedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania,  Horia Morutan.

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:16

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top