Buletin sindical informativ

8 septembrie 2017

Pentru mai multe informații puteți accesa

www.syndex.ro      

                                                                                                                                                                                                     

Ameninţări dure din partea sindicatelor pentru Guvern

CNSLR – Fraţia spune că va declanşa acţiuni de protest, inclusiv grevă generală, dacă până la 1 noiembrie 2017 guvernul nu va modifica Legea dialogului social.

În plus, sindicatele mai vor ca Executivul să renunțe la trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, începând cu 1 ianuarie 2018.

Pe de altă parte, sindicaliştii îşi exprimă speranţa că „dorinţa partidului aflat la guvernare de a respecta Programul social cu care au câştigat alegerile va stimula dialogul responsabil între partenerii sociali”, fiind singura modalitate de a rezolva problemele sociale.

Sursa: www.vremeanoua.ro

 Ministrul Educatiei zice ca profesorii nu au motive sa faca greva: E o neintelegere

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, considera ca nu sunt motive pentru declansarea grevei in invatamant, asa cum au anuntat liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Acesta le transmite ca motivele lor de nemultumire vin dintr-o neintelegere si ca Guvernul isi va respecta promisiunile facute fata de ei. Liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au anuntat miercuri ca au decis demararea protestelor incepand din 2 octombrie, daca Guvernul nu este dispus sa rezolve anumite probleme semnalate, cum ar fi calculul sporurilor salariale, plata sentintelor judecatoresti si cresterea salariilor din 2018. Primele actiuni, din 2 octombrie, vor viza pichetarea tuturor prefecturilor, urmand ca in zilele de 4 si 5 octombrie sa se faca pichetarea Guvernului, au anuntat ei.

Sursa: www.ziare.com

Comunicat al Sindicatului Promedica cu privire la demisiile regretabile ale neurochirurgilor Dr. Ionut Gobej si Dr. Dorin Bica, membri Promedica

Sindicatul Medicilor Promedica, ai carui membri sunt neurochirurgii de exceptie ai Spitalului Clinic Colentina Bucuresti, Dr. Ionut Gobej si Dr. Dorin Bica, a luat act cu revolta si protesteaza vehement fata de atitudinea distructiva a managerului Silvi Ifrim, numit si reconfirmat in interimat de Primarul General al Capitalei – care a dus la un adevarat razboi civil in cadrul Spitalului Colentina, finalizata nu doar cu fortarea, practic, a demisiei celor doi neurochirurgi si cu hartuirea si umilirea personalului medical din sectii intregi, dar si cu privarea a sute de pacienti de servicii neurochirurgicale de top.

Sursa: www.sindicatpromedica.ro

 Circa 7,5% dintre angajați își primesc salariile „în plic”

Aproape 60 de mii de angajați sau 7,4 la sută din totalul salariaților au primit în trimestrul doi al acestui an salariul „în plic”. Circa 6,1% primesc tot salariul „în plic”, iar 1,3 la sută doar o parte, arată date ale Biroului Național de Statistică. Cele mai mari ponderi ale salariaţilor care primesc salarii „în plic” se estimează pentru activitățile din agricultură (40 la sută), comerț (15,4 la sută) și industrie (9,2 la sută). Se constată totodată că munca nedeclarată în rândul salariaților a constituit 6,5 la sută, în scădere față de perioada similară a anului precedent (7,8 la sută).

Sursa: https://puterea.info/?p=27535

Sute de angajaţi ai CEO, zilnic în concediu medical

Sute de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află zilnic în concediu medical. Este vorba de mineri şi energeticieni din cadrul producătorului de energie electrică din Oltenia. În prezent, compania are 13.400 de salariaţi, după ce în luna mai a acestui an au fost disponibilizate peste 1.000 de persoane. orin Olaru, directorul Departamentului Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, a mai spus că există 127 de persoane în concediu medical încă din luna mai – iunie, când au avut loc disponibilizările colective la companie. Am avut 1.940 de disponibilizări colective anul trecut şi 40 au contestat în instanţă. Trebuie să reîncadrăm nouă. Din cei nouă, avem patru lideri de sindicat. De asemenea, am disponibilizat colectiv 802 persoane în 2016 şi am avut doar nouă contestaţii“, a declarat Sorin Olaru, director executiv Resurse Umane, din CEO.

Sursa: www.gds.ro

 S-a semnat noul Contract Colectiv de Muncă din cadrul CN APM SA

Negocierile au fost conduse de directorul general al companiei, Nicolae Dan TIVILICHI, fiind purtate de reprezentanții conducerii companiei cu Sindicatul din CN APM SA Constanța, prin Federația Sindicatelor TRANS CONEX și cu Sindicatul PORT AUTHORITY, prin Federația Națională a Sindicatelor Portuare - FNSP. Părțile semnatare au demarat negocierile încă din luna iunie, acestea fiind încheiate la finalul lunii august 2017.Noul Contract de Muncă este valabil în perioada 4 septembrie 2017 – 1 iulie 2019, iar drepturile și obligațiile se aplică tuturor salariaților Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța.

Sursa: www.replicaonline.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top