Buletin sindical informativ

IndustriALL Global Union cere Guvernului Romaniei să implementeze strict, în intregime și fără întarziere recomandările Biroului International al Muncii

Printr-o scrisoare trimisă în 15 noiembrie către Primul Ministru Mihai Tudose, IndustriALL Global Union, organizatie ce reprezinta 50 de milioane de lucratori din industrie din 140 de tari, cere Guvernului condus de Mihai Tudose implementarea stricta, in intregime si fara intarziere a recomandarilor Comitetului pentru Libertatea de Asociere al Biroului International al Muncii in cazul 3182(RO).

Sursa: Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie

 Ce pot face angajații dacă firma nu începe negocierile colective pe SALARII

„Salariații, prin intermediul reprezentanților lor, pot solicita în scris angajatorilor începerea negocierilor. În caz de refuz, salariații ar putea sesiza inspectoratele teritoriale de muncă în legătură cu acest aspect. Inspectorii de muncă vor putea amenda angajatorii care refuză începerea negocierilor”, a declarat avocatul Mihai Anghel, managing associate la Țuca Zbârcea & Asociații, potrivit AvocatNet.ro. Amenzile pentru angajatori variază între 5.000 și 10.000 de lei.

Sursa: www.money.ro

Conform Institutului Naţional de Statistică, industria a avut cel mai mare număr mediu de salariaţi în 2016, în România.

Numărul mediu de salariaţi a crescut cu 1,7% în 2016 faţă de anul precedent iar cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în îndustrie, reprezentând 34,8% din total, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate marţi. Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 25,9 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi. La sfârşitul anului 2016, sectorul industrie însuma 53.741 întreprinderi, respectiv 10,7% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,5%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 5,8%. Valoarea adăugată brută la costul factorilor a fost obţinută în 2016, în proporţie de 36,9% în industrie, 6,7% în construcţii, 22,9% în comerţ şi 33,5% în servicii de piaţă.

Sursa: www.dcnews.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top