Imprimă această pagină

Buletin sindical informativ

Cartel Alfa: Avem numeroase semnale că o mare parte din angajatori evită să mărească brutul angajaţilor

Reprezentanţii Cartel Alfa susţin, într-o scrisoare deschisă transmisă miercuri preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, că ”reforma fiscală propusă de actuala coaliţie de guvernare a provocat o mare incertitudine în ceea ce priveşte relaţiile de muncă” şi afirmă că au semnale potrivit cărora angajatorii evită majorarea brutului angajaţilor, până la clarificarea legislativă. În plus, Cartel Alfa solicită dezbaterea în Parlament şi adoptarea modificărilor la Codul fiscal, înainte de adoptarea bugetului de stat pentru 2018.

Sursa: www.romaniatv.net

 Marile confederatii sindicale anunta un protest comun in Bucuresti, pe 12 decembrie

Confederațiile sindicale, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”, Blocul Naţional Sindical, CNSLR Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi CNS Meridian, au decis sa isi uneasca eforturile si sa organizeze o ampla manifestatie de protest, marti, 12 decembrie, in Bucuresti. Actiunea de protest va consta intr-un mars ce se va desfasura intre sediul Avocatului Poporului si Curtea Constitutionala. Obiective principale: retragerea OUG 79/2017 privind modificările aduse Codului Fiscal, respectiv a prevederilor ce vizează trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, adoptarea în regim de urgență a modificărilor ce trebuie aduse Legii 62/2011, precum și modificările aduse legilor justiției.

Sursa: www.bns.ro

 A apărut primul scandal pe SALARII între angajați și o mare companie privată, după transferul contribuțiilor

În cazul unuia dintre giganții din telecomunicații, există deja un dezacord amplu între conducere și sindicat pe tema impactului transferului contribuțiilor, scrie profit.ro. Conducerea Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) a propus salariaților ca pierderile salariale nete generate de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, programat să fie aplicat de anul viitor, să fie compensate. Sindicatul nu a fost de acord cu propunerea, considerând că termenul de “compensare” nu este detaliat și nici explicit și poate presupune acordarea de bonusuri sau prime, fapt însă infirmat de conducerea companiei.

Sindicatul dorește un act adițional în contractul colectiv de muncă (CCM), care să prevadă mărirea salariului brut, astfel ca netul să nu fie afectat.

Sursa: www.profit.ro, www.money.ro

INS: Rata saraciei a fost anul trecut de 25,3%. Avem, adica, peste 5 milioane de romani considerati saraci. Vezi 10 lucruri pe care poate nu le stiai despre distributia saraciei in Romania

Estimata pe baza veniturilor totale disponibile, rata saraciei relative a fost in anul 2016 de 25,3%. In valori absolute, numarul saracilor corespunzator acestei rate a fost de 5.006.000 romani, se arata  intr-o recenta cercetare a Institutului National de Statistica. Peste unul din patru locuitori ai Romaniei traia intr-o gospodarie ale carei venituri erau mai mici decat pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent. In perioada 2013-2016, rata saraciei, estimata in raport cu pragul stabilit in functie de nivelul si distributia veniturilor din anul pentru care se face evaluarea, a evoluat ascendent, de la valoarea 23,0%, la 25,3% in ultimul an.

Sursa: www.economie.hotnews.ro

 Sindicatul Salariatilor Carrefour Romania oferă ajutor ajutor social in cazuri medicale deosebite si deces pentru membri afiliați.

Sindicatul Salariatilor Carrefour Romania afiliat la Federatia Sindicatelor din Comert, vine în sprijinul membrilor săi prin acordarea ajutorului social in cazuri medicale deosebite si deces. S-a propus si aprobat prin unanimitate o suma cuprinsa intre 100 si 500 lei in functie de gravitatea cazului. Sindicatul Salariatilor Carrefour Romania a fost constituit in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele si acordurile colective de munca, cat si in legislatia muncii existenta in domeniu.

Sursa: www.sindicatulcarrefour.ro 

Login pentru a posta comentarii