Legea de înființare a unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare, în lucru

În prezent, deputații români lucrează la un proiect de lege privind înființarea unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare care să autorizeze toate produsele tradiționale românești, a declarat președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu, joi, 11 octombrie 2018, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Recoltei”, eveniment organizat de Direcția Agricolă a județului Olt în municipiul Slatina.

„Lucrăm la o lege de înființare a unei autorități pentru managementul și calitatea produselor alimentare, o agenție sau o autoritate foarte importantă care va autoriza toate produsele tradiționale românești pentru a promova mult mai bine atât în țară, cât și în străinătate valoarea nutritivă și calitativă a acestora”, a precizat deputatul Alexandru Stănescu.

Aflându-se și el la evenimentul din Slatina, directorul general AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu, a salutat inițiativa legislativă a aceluiași Alexandru Stănescu de organizare a Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești și a precizat că investițiile în sectorul agroalimentar românesc cu fonduri FEADR își arată roadele deja.

„Ziua națională a produselor agroalimentare românești este un eveniment important. Este a doua ediție de la aprobarea legii în Parlament, o inițiativă legislativă a domnului președinte Alexandru Stănescu. Este o dovadă vie a faptului că în agricultura românească se produc modificări benefice. Vedem produse cu o calitate sporită, ceea ce înseamnă că atât fondurile europene, cât și fondurile naționale își arată roadele. Eu sunt fericit că sunt foarte mulți fermieri tineri și cooperative agricole înființate pe legea cooperativelor care a oferit facilități fiscale. Noi am înțeles foarte bine procesul decizional în ceea ce înseamnă politicile agricole, astfel încât am oferit, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, o rată sporită sprijinului financiar. Știu că în Olt au fost înființate foarte multe cooperative agricole și, în viitorul apropiat, se va vedea o creștere a producțiilor, o creștere a profitului agricultorilor, prin această asociere, pentru că ei, în primă fază, își pun în comun produsele ca să poată negocia cu marile lanțuri de supermarketuri un preț mai bun, lucru care va conduce și la creșterea producțiilor, dar și la o creștere a calității și a competitivității pe o piață atât de grea, precum cea a Uniunii Europene”, a declarat Chesnoiu.

Peste 130 de producători de fructe, legume, brânzeturi sau miere și-au expus produsele tradiționale românești în cadrul târgului organizat la Slatina.

 

Sursa https://www.revistafermierului.ro/

Login pentru a posta comentarii
Go to top