Consiliul National al Federatiei - Sinaia 13-15 noiembrie 2018

În perioada 13-15 noiembrie 2018, a avut loc la Sinaia Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe “AGROSTAR”.

Au fost invitați din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale domnul Daniel Botănoiu, secretar de stat și din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale doamna Daniela Moroșanu secretar general adjunct, Eduard Cojescu director general din cadrul departamentului juridic și doamna Elena Ispas director politici salariale.

În cadrul lucrărilor consiliului au fost dezbătute probleme legate de strategia federației pentru perioada imediat următoare. De asemenea sindicatele membre au avut posibilitatea să dezbată impreună cu reprezentanții celor două ministere probleme legate de aplicarea legii salarizării în sistemul bugetar, sporurile oferite pentru condiții grele de muncă și probleme legate de reorganizarea instituțiilor coordonate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Au mai fost ridicate probleme legate de cuantumul accizei la motorină și de poziția ministerului agriculturii cu privire la decizia comisiei europene în ceea ce privește plafonarea subvențiilor în sectorul agricol.

Federația AGROSTAR este singura structură reprezentativă la nivel national care a fost înființată în anul 1990 și are în componența sa sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, apicultură, sindicate ale producătorilor și crescătorilor de animale), sindicate din Agențiile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale  ( A.N.A.R.Z. , D.A.J. ) și institute și stațiuni de cercetare.

Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2018 14:58

Login pentru a posta comentarii
Go to top