ORDINUL MINISTRULUI AGRICULTURII pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a semnat Ordinul administrativ 69/2019 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Ordinul ministrului a fost transmis la toate centrele județene APIA.

Potrivit acestui act, APIA va asigura toate măsurile ordin-daea-2019_bordin-daea-2019-doi_bordin-daea-2019-trei_bpentru accelerarea depunerii/primirii cererilor unice de plată în perioada în care nu se aplică penalități, efectuarea controlului administrativ și pe teren în perioada optimă, acordarea avansului și a plăților finale, cu respectarea următoarelor perioade:

a) între 1 martie - 15 mai 2019 se vor depune/primi cererile unice de plată, fără penalități;

b) între 1 iunie - 1 iulie 2019 se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora pentru controlul la fața locului, precum și transmiterea eșantioanelor;

c) între 2 iulie - 1 octombrie 2019 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, iar controlul aferent unor obligații/cerințe specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;

d) plata avansului pentru anul de cerere 2019 se va efectua în perioada 16 octombrie 2019 - 30 noiembrie 2019;

e) plata finală ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2019 se va efectua între 2 decembrie 2019 - 31 martie 2020.

Dacă până anul trecut de coordonarea plății subvențiilor se ocupa un secretar de stat din Ministerul Agriculturii, acum chiar ministrul Petre Daea este coordonatorul implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură.

Directorul general APIA are obligația de a raporta săptămânal, respectiv ori de câte ori este necesar, stadiul implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii.

Login pentru a posta comentarii
Go to top