LISTA ASOCIAȚIILOR CARE DEȚIN ANUL ACESTA REGISTRELE GENEALOGICE LA OVINE ȘI CAPRINE!

APROBATĂ DE AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ZOOTEHNIE! Asociațiile crescătorilor de ovine și/sau caprine din România care dețin registrele genealogice ale raselor crescute în fermele românești sunt acreditate de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ). ANZ a pus la dispoziția AGROINFO lista cu asociațiile care dețin anul acesta registrele genealogice ale raselor.

Ovinele și caprinele înscrise în registrele raselor sunt obligatoriu în controlul oficial al performanțelor (COP), pot intra în programele pentru ameliorarea raselor, au un preț mult mai mare când intervine vânzarea și beneficiază de cea mai mare subvenție  APIA din oierit, sprijinul cuplat. Cuantumul acestei subvenții pe cap de ovină/caprină este, pentru anul 2018, 15,9737 euro/cap de animal, adică 74,4981 lei/cap de animal. Crescătorii de ovine și/sau caprine sunt interesați să aibă animale de rasă, cu producții foarte bune, capabile să le aducă performanță, mai mulți bani și, implicit, profit în ferme.

rg-oi-capre-2018_brg-oi-capre-2018-doi_b

Extras din documentul Agenției Naționale pentru Zootehnie

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE DOBROGEA - LOC: CONSTANȚA STR. I.C. BRATIANU, NR. 248, JUD. CONSTANTA TEL. 0241617795 FAX. 0241617795, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrele genealogice la rasele de ovine:  MERINOS DE PALAS, MERINOS AUSTRALIAN, MERINOS DE STAVROPOL, MERINOS DE CLUJ, SUFFOLK, TEXEL CULLARD SI HIBRIZII ACESTORA, MERINOS DE SUSENI, POLWARTH, MERINOS TRANSILVANEAN, LACAUNE, RASA DE LAPTE - PALAS, RASA DE CARNE-PALAS.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE MOLDOOVIS BOTOȘANI - LOC. RĂCHIȚI, JUD . BOTOȘANI TEL. 0231517214; FAX. 0257350511, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine KARAKUL.

ASOCIATIA CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE,,MIORIȚA” - STR. INFRATIRII, NR. 155, CHISINEU CRIS, JUD. ARAD, TEL. 0257350511, FAX. 0231517214, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine ȚIGAIE.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE SPECII AFLATE ÎN CONSERVARE - PĂPĂUȚI, COM. ZAGON, DN 13E/km 65, JUD. COVASNA, TEL. 0267340911, FAX. 0267340911, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine ȚIGAIE – VARIETATEA RUGINIE

ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE CARAȘ-SEVERIN - LOC.REȘIȚA, STR. CIREȘULUI, NR. 20,JUD. CARAS-SEVERIN, TEL. 0255226228; FAX. 0255226228, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine ȚURCANĂ, VARIETATEA RAȚCA.

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE TELEORMAN - ALEXANDRIA, STR. LIBERTATII, NR. 99, JUD. TELEORMAN TEL. 0723643796; FAX.0247326684, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine OAIA CAP NEGRU DE TELEORMAN

ASOCIAȚIA ”PĂSTORUL CRIȘANA” - ARAD, CALEA BODROGULUI, F.N., JUD. ARAD, TEL. 0257241145; FAX. 0257241145, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine ȚURCANA.

ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE ,,MIORIȚA MOLDAVIS” - COM. LETEA VECHE, SAT HOLT, NR. 54, JUD. BACAU, TEL. 0234219047, FAX. 0234219047, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine AWASSI ȘI HIBRIZII

ASOCIAŢIA JUDEȚEANĂ A CRESCĂTORILOR DE OVINE „DACIA” -  ORĂȘTIOARA DE SUS, NR. 133, JUD. HUNEDOARA,TEL.0788126396, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de ovine ȚURCANĂ.


ASOCIAŢIA „CRESCĂTORILOR DE OVINE ȘI CAPRINE 2003” CĂLĂRAȘI - STR. PRELUNGIREA BUCUREȘTI, NR. 26, BL. D3, LOC. CĂLĂRAȘI, JUD. CĂLĂRAȘI, TEL. 0751695950, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrul genealogic al rasei de caprine ILE DE FRANCE

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A CRESCĂTORILOR DE CAPRE DIN ROMÂNIA ”CAPRIROM” - STR. I.C. BRATIANU, NR. 248, LOC. CONSTANȚA, JUD. CONSTANTA, TEL. 0727869984, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Deține Registrele genealogice ale raselor de caprine: CARPATINA, ALBA DE BANAT, SAANEN, ALPINA, ANGORA ȘI HIBRIZII ACESTORA, MURCIANO-GRANADINĂ, ANGLO-NUBIAN.

Creşterea şi ameliorarea ovinelor şi caprinelor este o ramură principală a zootehniei româneşti, ţara noastră situându-se între primele tări ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte efectivele acestor specii, cu rase autohtone, bine adaptat la condiţiile locale geoclimatice, cu rezistenţă deosebită la boli şi intemperii, care oferă posibilităţi multiple de combinabilitate cu rasele specializate din import, în vederea creşterii cantitative şi calitative a producţiilor.

Ameliorarea raselor locale se face prin programe de ameliorare, elaborate de către asociaţiile acreditate pentru conducerea registrelor genealogice de rasă, aprobate şi monitorizate etapizat de Agenţia Naţională Zootehnie „Prof. dr. G.K. Constantinescu”. Prin selecție și ameliorare s-au realizat progrese semnificative în ceea ce privește caracteristicile legate de productivitatea animalelor.

Înregistrarea performanţelor candidaţilor la selecţie, se realizează în urma testării performanţelor de producţie, activitate efectuată de asociaţiile de crescători de ovine şi caprine acreditate, rezultatele testării fiind baza deciziei de selecţie a indivizilor, se arată în documentul ANZ, obținut de AGROINFO.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/lista-asociatiilor-care-detin-anul-acesta-registrele-genealogice-la-ovine-si-caprine

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top