Oficial de la Bruxelles! Mai puține controale în fermele care încasează subvenții

Oficial de la Bruxelles! Mai puține controale în fermele care încasează subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Pentru siguranța producătorilor agricoli și a inspectorilor, numărul verificărilor va fi mai redus în această perioadă de pandemie. Totodată, controalele la fața locului vor putea fi substituite de teledetecția sau imagini din satelit.

Cu restricții încă în vigoare în întreaga UE, Comisia a adoptat pe 4 mai o serie de reguli ce extind până în 2021 flexibilitatea în efectuarea controalelor necesare pentru sprijinirea politicii agricole comune (PAC). Regulile permit înlocuirea vizitelor la fermă cu utilizarea unor surse alternative, inclusiv prin folosirea noilor tehnologii, precum imagini prin satelit sau fotografii etichetate geografic, teledetecție. Acest lucru va asigura verificări fiabile, respectând în același timp restricțiile de circulație și minimizând contactul fizic între fermieri și inspectori.

Mai mult, regulile includ flexibilitate în ceea ce privește cerințele de calendar pentru verificări. Acest lucru permite statelor membre să amâne controalele, în special la o perioadă în care restricțiile de circulație sunt ridicate. În plus, normele cuprind o reducere a numărului de controale fizice la fața locului care trebuie efectuate pentru măsurile legate de suprafață și animale, investițiile în dezvoltarea rurală și măsurile de piață. Aceste norme urmăresc să ușureze povara administrativă a agențiilor naționale de plată, adaptându-se la circumstanțele actuale, asigurând în același timp controalele necesare pentr

 

Sursa

https://agrointel.ro/187178/oficial-de-la-bruxelles-mai-putine-controale-in-fermele-care-incaseaza-subventii/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top