Fermierii polonezi – protest la graniță până pe 10 ianuarie. Lasă să treacă numai 3 camioane pe oră

 

 

Fermierii polonezi au început noul an cu proteste la granița cu Ucraina. Punctul de trecere a frontierei Medyka a fost blocat, agricultorii reluând astfel acțiunea prin care vor să se asigure că vor primi subvenţiile guvernamentale promise şi vor împiedica creşterea taxelor. Manifestările sunt programate până la data de 10 ianuarie, iar până acum au putut intra în Polonia, din Ucraina, doar trei vehicule pe oră.

 

Chiar dacă ministrul polonez al Agriculturii, Czesław Siekierski, a dat asigurări că cererile fermierilor care protestează la graniță vor fi puse în aplicare, agricultorii au continuat să-și arate nemulțumirile, astăzi, joi – 4 ianuarie, potrivit Wrp.pl.

 

Fermierii polonezi care fac parte din Asociația Oszukana Wieś s-au întors ieri, 4 ianuarie, pe traseul care duce la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina din Medyka.

Ieri, Ministerul Agriculturii din Polonia a emis un comunicat în care a dat asigurări că revendicările protestatarilor, adică subvențiile pentru porumb, împrumuturi preferențiale de lichiditate și renunțarea la majorarea impozitului pe agricultură, vor fi puse în aplicare.

 

Cu toate acestea, organizatorul protestului, Roman Kondrów, a cerut ca aceste promisiuni să fie scrise.

”Vrem să ne protejăm în scris și apoi putem renunța la acest protest și nu toată lumea ne va spune că totul este bine, când nu este atât de bine”, a spus Kondrów pentru un post de radio polonez.

 

Protestul fermierilor polonezi este programat să dureze până pe 10 ianuarie

Ministrul Agriculturii, Czesław Siekierski, a dat asigurări că fondurile pentru revendicările protestatarilor sunt incluse în buget.
”Ministrul poate ne promite multe, dar banii nu vor veni, deci ce se poate face?”, a comentat Roman Kondrów.

Protestul de la granița cu Ucraina este programat să dureze până pe 10 ianuarie, iar protestatarii lasă să intre în țară numai trei camioane pe oră.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/282822/fermierii-polonezi-protest-la-granita-pana-pe-10-ianuarie-lasa-sa-treaca-numai-3-camioane-pe-ora/

Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 09:33

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top