Volodimir Zelenski: Exportul de produse ucrainene prin România a crescut cu 50%

 

 

Exportul de produse ucrainene prin România a crescut semnificativ. Într-o conversație cu Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski a precizat că exportul de mărfuri din țara sa prin România a crescut cu 50%, de la 2 milioane de tone la peste 3 milioane pe lună. Următorul obiectiv este creșterea acestui indicator la 4 milioane, prin extinderea capacității punctelor de frontieră dintre cele două state.

 

Ucrainenii, mulțumiți de colaborarea cu România. Președintele Ucrainei i-a spus, într-o convorbire telefonică recentă, lui Klaus Iohannis, că exporturile prin țara noastră au crescut semnificativ, cu aproximativ 50%. Zelenski și-a arătat recunoștința față de sprijinul pe care România îl oferă Ucrainei. Cei doi au mai discutat și despre posibilitatea extinderii capacității punctelor de frontieră, pentru a crește și mai mult performanța din acest punct de vedere, potrivit Agroportal.

steagul Romaniei si Ucrainei
Zelenski, mulțumit de colaborarea cu România (foto: ankasam.org)

Exportul de produse ucrainene prin România, mai mare cu 50%

Parteneriatul strategic dintre Ucraina și România, lăudat de președintele Zelenski, potrivit căruia acesta aduce deja realizări semnificative concrete.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este mulțumit de colaborarea cu România, potrivit unei convorbiri telefonice cu președintele Klaus Iohannis, au transmis reprezentanții instituției prezidențiale ucrainene.

 

Potrivit șefului de la Kiev, exportul de produse ucrainene prin România a crescut de la 2 milioane de tone la mai mult de 3 milioane de tone pe lună, adică cu 50%.

Cei doi șefi de stat au mai discutat și despre posibilitatea extinderii, în continuare, a capacității punctelor de trecere a frontierei, astfel încât acest indicator să atingă ținta de 4 milioane de tone pe lună.

În plus, Volodimir Zelenski a remarcat importanța deciziei Consiliului European de a începe negocierile privind aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE. El a mulțumit României pentru susținerea acestei decizii și pentru disponibilitatea de a împărtăși experiența sa în problema integrării europene.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/283304/volodimir-zelenski-exportul-de-produse-ucrainene-prin-romania-a-crescut-cu-50/

Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2024 07:56

Login pentru a posta comentarii
Go to top