Comunicat de presă - BNS a solicitat azi convocarea de urgență a CNTDS în contextul crizei generată de apariția epidemiei de coronavirus

BLOCUL NAȚIONAL SINDICAL a solicitat azi convocarea de urgență a Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, având în vedere situația de forță majoră determinată de apariția și în România a epidemiei de coronavirus (covid – 19).

Măsurile deja anunțate de Guvern, ca răspuns la criza generată de apariția mai multor cazuri de infectare cu coronavirus, ar putea fi completate în perioada următoare și de alte măsuri ce ar putea afecta activitatea economică și financiară din România, cu impact direct asupra salariaților reprezentați de BNS și a famiiliilor acestora.

BNS reprezintă salariați din domenii de activitate care sunt în acest moment expuși unui risc accentuat de contaminare (cum ar fi serviciile de poștă, transport local, transport feroviar, sistemul penitenciar, serviciul de ambulanță, funcționari publici, servicii financiar bancare, mari platforme industriale,  cultură etc.).

În acest context de forță majoră se impune o analiză a partenerilor sociali în vederea asumării unor măsuri care să sprijine eforturile Guvernului de combatere a epidemiei și totodată să asigure suport salariaților și companiilor pentru a face față provocărilor cu care se confruntă în acest context special.

Sursa

https://bns.ro/info-bns/535-comunicat-de-presa-bns-a-solicitat-azi-convocarea-de-urgenta-a-cntds-in-contextul-crizei-generata-de-aparitia-epidemiei-de-coronavirus

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top